Перешкода крадіжкам, виявлення інсайдера

Ситуація:
Власник регіональної компанії з продажу промислового обладнання вирішив посилити фірму, найнявши знайомого на посаду виконавчого директора.

Кандидату було запропоновано частку в бізнесі, за яку він зобов’язався організувати роботу колективу, розширити спектр клієнтів та партнерів та суттєво збільшити продажі.
Все йшло добре, поки були продажі, але пролунала криза, і доходи почали падати. Між партнерами розпочався внутрішній конфлікт, сенс якого зводився до тези: «хто винен і що робити?».

Засновник вирішив масштабувати діяльність на сусідні регіони, проте для формування потрібних кіл контактів йому довелося надовго відлучатися у відрядження. Передбачаючи розвиток протистояння, яке могло перейти у ключову стадію за його спиною, власник вирішив підстрахуватися та встановив «Mirobase».

Рішення:

Як продемонстрували звіти «Mirobase», поки власник був у від’їзді, виконавчий директор провів роботу з персоналом, звинувативши власника у всіх гріхах: у розвалі успішної фірми, у затримках зарплати, у невиплаті відсотків і запропонував усім разом піти до його новоствореної компанії, прихопивши зі старого місця роботи все, що можна. Наприклад, контакти клієнтів та партнерів, товари зі складу та офісну техніку.

План реалізації задумів позначився на звіті «Категорії/Відхилення»: у фірмі різко зросла ділова активність. Співробітники почали перебирати документи, піднімати старі контакти, перечитувати пошту. Кількість даних, що виводяться на флешки та «хмари» збільшилася в кілька разів. Зросла інтенсивність друку на принтерах та активність у месенджерах.

Звіт «Геолокація ноутбуків» продемонстрував: частину машин співробітники оперативно забрали до себе додому.
Завдяки «Mirobase» змову розкрили, партнера «по-доброму» попросили піти, нелояльний персонал – звільнили. А фірма, відійшовши від стресу, спромоглася вийти на новий ринок, набрати талановитих співробітників та впровадити ефективні моделі роботи.